Steenkolen Engels? Hier kun je het beste zakelijk Engels leren 

Hoewel ik nooit problemen heb gehad met Nederlands en Frans, heb ik altijd veel moeite gehad met de Engelse taal. Hoe ouder ik word, hoe bewuster ik me ervan wordt dat de Engelse taal belangrijker aan het worden is. Nog belangrijker dan hij al was, vooral voor het bedrijfsleven. Ontwikkelde landen globaliseren zich steeds meer; er komen meer en meer internationale bedrijven en bedrijfsstructuren worden mede daardoor steeds complexer. Het bedrijf waar ik voor werk is recentelijk overgekocht door Amerikanen, binnen het bedrijf is er inmiddels dus een aantal dingen veranderd. Zo moeten de documenten die ik voor mijn werk schrijf vanaf nu naast Nederlands ook in het Engels geschreven worden. De vergaderingen en overleggen worden nu ook in het Engels gehouden. Hoewel ik vaak wel begreep wat er gezegd werd, wist ik niet goed hoe ik moest reageren. Ik schaamde me voor mijn accent en ik merkte dat mijn collega’s met veel meer gemak dan ik de omschakeling van Nederlands naar Engels konden maken. Daarnaast was ik bang voor mogelijke miscommunicatie die kon ontstaan door mijn niveau Engels. Zakelijk Engels leren, dat is wat ik op eigen initiatief ben gaan doen.

Zakelijk Engels leren bij Brown’s Academy

Ik herinnerde me dat mijn dochter een aantal jaar geleden een cursus Engels gevolgd heeft bij Brown’s academy. Toen ik haar daarnaar vroeg stuurde ze me de volgende link:  https://brownsacademy.nl/zakelijk-engels-leren/. Haar ervaring met Brown’s Academy was erg goed, en toevallig deed zij ook zakelijk Engels leren dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten. Ik merkte dat haar Engels snel verbeterde en dat ze zelfverzekerder op de werkvloer stond, dat is wat ik ook wilde. Ik heb de website even bekeken en besloot, mede op advies van mijn dochter en door haar ervaringen, om de cursus zakelijk Engels leren hier te volgen. Ik ben nu een aantal weken bezig met zakelijk Engels leren en ik merk dat het op het werk al wat beter gaat. Dit is waar ik erg blij over ben:

  • De cursus wordt een-op-een gegeven, of in kleine groepen. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht.
  • De cursus wordt aangepast op mijn behoeften.
  • Ik heb ervoor gekozen om me voornamelijk te richten op spreekvaardigheid,
  • Maar ik kan ook kiezen om de focus te leggen op schrijfvaardigheid, grammatica algemeen taalbegrip.
  • Er zijn verschillende instapniveau’s om zakelijk Engels te leren.

Nadat ik de test had gedaan werd mij verteld op welk niveau ik ongeveer zat. Op die manier kan iedereen op zijn eigen niveau beginnen, of je kunt ervoor kiezen om eerst een algemene cursus Engels te volgen bij Brown’s academy.

Ik ben een stuk zelfverzekerder!

Ik ben waarschijnlijk nog wel een tijdje bezig, zakelijk Engels leren spreken is uitdagend, maar de cursus levert me nu dus al veel op. Het allerbelangrijkste is dat ik doordat ik met andere mensen les kreeg die net als ik moeite hadden met uitspraak me minder onzeker hoefde te voelen over fouten maken, waardoor ik op de werkvloer ook minder onzeker aan het worden ben. Mijn collega’s en mijn bazen merken het verschil gelukkig ook, daar doe ik het voor. Ze merken niet alleen dat ik minder onzeker ben, maar ook dat ik me een stuk beter in het Engels weet te drukken. Ik gun iedereen die zelfverzekerdheid, of het nou gaat om taalbegrip, schrijven, uitspraak of iets anders. Wil je ook zakelijk Engels leren? Ga dan vooral naar Brown’s Academy!

Reageren is niet mogelijk