Tips voor veilig betalen

Veilig betalen op internet

Met wie doet u zaken?

Check de naam van het bedrijf, het adres, het e-mailadres en het telefoonnummer.

Wees terughoudend met het verstrekken van uw persoonlijke gegevens

Shop alleen bij winkels waar ze uw privacy respecteren. Geef niet zomaar al uw gegevens, maar ga na welke gegevens nodig zijn voor het uitvoeren van een transactie. Check de privacy policy.

Verzeker u ervan dat bij een betaalopdracht de informatie beveiligd (versleuteld) wordt verzonden

Ga na of de internetverbinding beveiligd is. U herkent een beveiligde internetpagina aan een (hang)slotje dat rechtsonder in de menubalk van de browser verschijnt en aan het adres bovenin. Een beveiligde pagina heeft in plaats van ‘http’ het adres ‘https'(de ‘s’ staat voor ‘secure’). Check de security policy.

Weet wat u koopt

Zoek/vraag naar voldoende informatie over de goederen/diensten die u koopt, zodat u weet wat u krijgt (en wat niet!). Check de algemene voorwaarden, met name voor wat betreft levering, garanties, annulering, retourbeleid, etc. Ga daarbij ook na of er sprake is van eventuele beperkingen, bijkomende kosten, gebruiksinstructies, service na levering van de goederen/diensten.

Geef nooit uw pincode

Banken en credit card-maatschappijen vragen dit nooit en dus ook niet via internet.

Houd altijd bij welke abonnementen u bij welk bedrijf via internet bent aangegaan

Bij het annuleren van uw MasterCard lopen eventuele betalingen voor abonnementen op internetpagina’s door tot de vervaldatum van uw kaart. Annuleer daarom ook de abonnementen. Als u zich inschrijft voor een proefperiode betekent dit in vrijwel alle gevallen dat u na afloop van die periode moet betalen.

Bewaar gegevens over de goederen/diensten die u via internet besteld en betaald heeft

Betalen via internet wordt op elektronische wijze geregeld, u krijgt dan ook geen afdruk van een credit card-transactie. Maak daarom een uitdraai van de betaalpagina en/of sla de digitale bevestiging op.

Controleer altijd op uw rekeningoverzicht of de betalingen correct zijn verwerkt

Neem bij afwijkingen direct contact op met de afdeling Kaarthouders Service. Zij kunnen u meer informatie geven over de afgeschreven betalingen.

Zorg dat er geen vertrouwelijke gegevens onbeveiligd op de internet PC staan

Beveilig uw PC zoveel mogelijk met wachtwoorden zodat derden niet zomaar toegang tot uw gegevens hebben.

Als aanbiedingen worden gedaan, die te mooi lijken om waar te zijn, dan is dat meestal zo.

Als u de aanbieder niet vertrouwt, surf dan door. In onze winkelboulevard vindt u internetwinkels die een uitgebreide toetsing hebben ondergaan. Naast het wijzen op (eventueel verplicht) volgen van richtlijnen en wetgeving, adviseert Interpay haar accepterende winkels ook over allerlei zaken die het kopen op internet voor het bedrijf maar ook zeker voor u plezierig en betrouwbaar maken.

Reageren is niet mogelijk