Over ons

Betalen op internet

Met uw MasterCard kunt u net zo eenvoudig betalen op internet als in een ‘gewone’ winkel. Lees verder voor o.a. tips voor betalen op internet en het MasterCard-winkeloverzicht.

Biedt u MasterCard aan als betaalmiddel in uw internetwinkel, dan kan een grote internationale klantengroep bij u terecht. Kijk snel verder voor meer informatie.

De CVC-code

Extra veiligheid bij internetbetalingen

Sinds 1 juni 2001 zijn internetwinkels verplicht om bij credit card-betalingen te vragen naar uw CVC-code (Card Validation Code). Dit is een extra veiligheidscontrole. De CVC-code is een nummer dat uniek verbonden is aan uw MasterCard-nummer. Deze driecijferige code vindt u op de achterkant van uw MasterCard. Op de handtekeningstrook is het volledige kaartnummer leesbaar (of alleen de laatste vier cijfers), rechts hiervan ziet u de driecijferige CVC.

Betaalgemak ook op internet

Met uw MasterCard kunt u makkelijk, eenvoudig en snel betalen op internet.

Uw internetbetalingen worden – net als betalingen in ‘gewone’ winkels – op uw rekeningoverzicht vermeld en daarna afgeschreven.

Hoe gaat het betalen in zijn werk?

Mogelijk heeft u al eens een internetwinkel bezocht en gezien dat op de pagina waar u opgeeft hoe u wilt betalen, gevraagd wordt naar uw kaartgegevens, indien u kiest voor betalen met credit card. De meeste internetwinkels hebben deze “betaalpagina” beveiligd. SSL (Secure Socket Layer) is de meest voorkomende beveiligingsmethode (protocol). Een beveiligde betaalpagina zorgt ervoor dat uw gegevens onderweg niet kunnen worden onderschept door derden.

Een website die beveiligd is met SSL (of een ander beveiligingsprotocol) herkent u als volgt: in uw browser verschijnt een slotje (Internet Explorer) of een sleuteltje (Netscape) onderaan in het scherm. Bovendien begint het internetadres van de pagina met ‘https’ in plaats van ‘http’ (de ‘s’ staat voor ‘secure’). Zodra u deze kenmerken ziet, bent u er zeker van dat de internetwinkel de betaalpagina heeft beveiligd.

De internetwinkelier dient de transactiegegevens altijd aan te bieden bij uw credit card-maatschappij voor controle.

Na goedkeuring is de transactie afgerond.

Extra veiligheidscontrole

Betaalt u met uw credit card op internet, dan zijn Nederlandse internetwinkels verplicht om te vragen naar uw CVC-code. Dit is een extra veiligheidscontrole. Lees er meer over in de speciale rubriek.

e-Wallet

Bent u in het bezit van een ABN AMRO Gold Card of ABN AMRO Credit Card, dan kunt gebruikmaken van de e-Wallet. De e-Wallet is een elektronische portemonnee waarmee u veilig en gemakkelijk aankopen kunt doen op internet.

Reageren is niet mogelijk