Spelenderwijs leren met bijvoorbeeld speelgoed tegels

Er zijn veel manieren waarop u een kind kunt laten leren. Niet alle manieren zijn echter geschikt voor alle kinderen: een feit dat vaak gemist worden binnen het onderwijs. Sommige kinderen hebben behoefte aan veel theorie. Zij kunnen leren door voorbeelden te zien, de theorie achter bepaalde feiten te bestuderen en hebben meestal geen praktijk nodig. Voor andere kinderen werkt dit niet. Het gebeurt steeds vaker dat kinderen visuele hulpmiddelen nodig hebben om sommige theorieën te leren. Maar dit geldt ook voor rekenen, taal en het leren van de verkeersregels. Voor deze kinderen is speciaal speelgoed beschikbaar, zoals speelgoed tegels en puzzels. Aan de hand van speelgoed tegels, puzzels en ander speelgoed kunnen zij makkelijker en sneller leren. De truc hierbij is dat het vooral leuk blijft voor de kinderen zelf en dát is een groot voordeel. Hebben de kinderen het idee dat zij gewoon aan het spelen zijn met de speelgoed tegels en puzzels en hebben zij niet het idee dat zij bezig zijn met school, dan blijven ze vaak veel langer bezig met het spelen en leren tegelijkertijd!

Speelgoed tegels en ander speelgoed

U doet er verstandig aan om uw kind uit te blijven dagen. Het is niet de bedoeling dat u de lat altijd zo hoog mogelijk legt, we hebben het hier niet over het prestatiegericht uitdagen. Wanneer u uw kind af en toe een flink dilemma voorschotelt, dan leert het kind om creatief te denken. Dit is een eigenschap die uw kind in de rest van zijn leven gaat helpen om probleemsituaties op te lossen. Om het anders te stellen: speelgoed tegels, puzzels en uitdagingen helpen uw kind te denken in oplossingen en niet in problemen. Op die manier gaat het niet langer om de prestaties die geleverd worden, maar om plezier tijdens het leren. Dit kan overigens ook handig zijn bij de kinderen die moeite hebben met het leren. Vaak blijkt dat de ‘lastig lerende’ kinderen namelijk gewoon te intelligent zijn. Zij zijn niet lui, zij krijgen te weinig uitdagingen en dat zorgt ervoor dat de motivatie keldert. Juist voor zulke kinderen zijn webwinkels zoals Paul Speelgoed bijzonder geschikt (paulspeelgoed.nl). Het maakt leren namelijk niet alleen makkelijker, het maakt het ook makkelijker om uitdagingen voor te zetten aan de kinderen. En uiteraard kunt u ook contact opnemen met de expert achter de website die u graag verder wil helpen.

Denk aan de rustmomenten

We leven in een maatschappij waarin we steeds hogere eisen stellen aan alle mensen. Ook aan de kinderen. Dat betekent dat we veel eisen, prestaties willen zien en willen dat de kinderen vooroplopen in de ontwikkeling. Maar dat werkt natuurlijk niet altijd zo. Het is belangrijk dat de kinderen ook kind kunnen zijn. Laat de kinderen daarom genoeg ontspannen en spelen zonder dat zij hier direct iets van moeten leren. Juist door een ritme te ontwikkelen waarin genoeg rust opgenomen is, wordt het spelen met educatief speelgoed zoals speelgoed tegels en puzzels effectiever. Het moet namelijk wel leuk blijven voor de kinderen en het moet niet altijd draaien om prestaties. U kunt dit overigens makkelijk oplossen wanneer u hier bang voor bent. Wanneer een uitdaging of puzzel opgelost is, kunt u een lekker drankje of stukje fruit klaarleggen. Op die manier heeft het kind even pauze en krijgt het direct een beloning, plus de mogelijkheid om er lekker over te praten tegen papa of mama. Op die manier wordt spelen met speelgoed tegels leuker. Uiteraard kunt u speelgoed tegels gewoon online bestellen tegenwoordig, wel net zo makkelijk.

Reageren is niet mogelijk