Administratie uitbesteden

Heb jij een eigen bedrijf? Dan is de administratie uitbesteden vaak echt een goed idee! Welke ondernemer is er nu begonnen met ondernemen met de gedachte: fijn, dan kan ik ook een eigen boekhouding bij gaan houden! Er zal niemand zijn die dat bedacht heeft, je begint immers met ondernemen omdat je graag bepaalde producten wilt maken of verkopen of omdat je graag een bepaalde dienst wilt gaan leveren. Zelfstandig kunnen werken is voor velen een belangrijke factor geweest om te gaan ondernemen, maar dat daar ook een hele boekhouding bij komt kijken, daar sta je vooraf vaak niet bij stil. De administratie uitbesteden is iets wat zeker mogelijk is. Er wordt je verplicht gesteld om een boekhouding bij te houden, maar het is zeker geen verplichting om zelf te boekhouden, dit mag je ook gewoon aan iemand anders overlaten. Zolang de belastingdienst al je inkomsten en uitgaven maar controleren en je verder maar voldoet aan de eisen die zij stellen, dan maakt het hen niet uit of jij kiest voor de administratie uitbesteden of dit zelf helemaal doen.

Administratie uitbesteden verstandig?

Is het nu verstandig om te kiezen voor de administratie uitbesteden? Het voordeel van het zelf doen is natuurlijk dat je er de volledige controle over houdt en dat je hierdoor ook een goed beeld hebt van hoeveel inkomsten en uitgaven je hebt, of je winst draait of verlies en al dat soort zaken meer. Maar het zelf doen heeft ook verschillende nadelen. Zo zal het je heel veel tijd kosten, omdat je weinig ervaring hebt met administreren. Je moet daardoor vaak opzoeken hoe je iets aan moet pakken en dat is tijdrovend. Bovendien moet je dan ook maar hopen dat het antwoord dat je op je vraag vindt ook daadwerkelijk klopt. Kies je voor de administratie uitbesteden, dan bespaar je dus heel veel tijd en dat is natuurlijk prettig. Deze tijd kun je dan steken in andere bedrijfstaken, in de kerntaken van jouw bedrijf. Waarom kiezen veel mensen er dan toch voor om het zelf te doen? Omdat zij denken dat het hen teveel geld kost om het te laten doen. Maar een professional op dit gebied kan jou juist ook geld besparen. Boekhouders weten immers precies van welke regelingen je allemaal gebruik kunt maken en hoe je belastingregels zo kunt toepassen dat ze voor jou zo goed mogelijk uitpakken. En dit alles natuurlijk binnen de wet. Om die reden hoeft de administratie uitbesteden jou dus niet eens echt geld te kosten!

Financieel advieskantoor

Als jij je administratie uitbesteden wilt, dan kun je dit bijvoorbeeld laten doen door een financieel advieskantoor zoals Finovion. Zij kunnen voor jou die boekhoudkundige taken uitvoeren die je liever zelf niet doet of waar jij gewoon te weinig verstand van hebt. Je kunt bij hen terecht voor veel verschillende diensten, zoals:

  • boekhouding
  • salarisadministratie
  • jaarrekeningen
  • belastingaangiftes

Jij kiest altijd zelf wat je zelf blijft doen en wat je door hen laat doen. Je kunt je complete administratie uitbesteden aan hen, maar ook slechts een deel aan hen overdragen. Het grote voordeel van het door hen laten doen, is dat je weet dat het goed gebeurt en dat zij heldere en duidelijke overzichten maken, zodat jij zelf ook goed inzicht houdt in hoe jouw bedrijf er financieel gezien nu voorstaat. Je vaste aanspreekpunt helpt niet alleen met je financiën, maar denkt ook echt proactief met je mee. Wil je meer weten over de mogelijkheden die zij bieden voor de administratie uitbesteden? Dan moet je eens een kijkje nemen op finovion.nl of contact met hen opnemen!

Reageren is niet mogelijk