Wilt u graag iets kunststof laten lassen?

Met behulp van kunststof lassen kunt u thermoplastische kunststoffen met elkaar verbinden. Thermoplastische kunststoffen zijn kunststoffen die bij verhitting zacht worden. Dit in tegenstelling tot thermoharders, welke materialen zijn die hard blijven als ze verhit worden. Wanneer men praat over lassen, gebeurt dit vaak in combinatie met diverse metalen. Echter, er zijn ook veel toegepaste kunststoffen als PE, PP en PVC die zich uitstekend lenen om door middel van lassen met elkaar verbonden te worden. Als gevolg ontstaat een nieuwe, stevige verbinding van de betreffende kunststof. Het belangrijkste bij het lassen van kunststof is om bepaalde delen door middel van warmte plastisch (zachter) te maken. Onder druk smelten twee verschillende delen kunststof vervolgens aan elkaar. Wanneer het gelaste deel is afgekoeld, is een stevige nieuwe verbinding ontstaan. Kunststof lassen is een door mosman veelgebruikte techniek bij het bouwen van diverse installaties en systemen. Heeft u een klus of een vraag waarbij u de hulp van experts op het gebied van kunststof lassen nodig heeft? Neem dan contact op met mosman Installatie en Kunststoftechniek door middel van het contactformulier op de website of het telefoonnummer dat u op het internet kunt vinden.

Professioneel kunststof lassen

De lastechniek wordt overal gebruikt, maar wanneer er wordt gewerkt met chemicaliën en gevaarlijke stoffen is de kwaliteit en betrouwbaarheid van het lassen nog belangrijker! Kunststof lassen in zo’n gevaarlijke situatie is namelijk heel iets anders dan thuis in de schuur of de werkkamer twee deeltjes aan elkaar lassen. mosman werkt om deze reden met de nieuwste en meest geavanceerder technieken, voor waarborging van de kwaliteit en duurzaamheid. De mensen die kunststof lassen bij mosman zijn daarom TUV-gecertificeerd, wat betekent dat zij voldoen aan de laatste richtlijnen op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Eén klein foutje kan binnen de industrie van het kunststof lassen al voor grote gevolgen zorgen, dus vakwerk en nauwkeurigheid zijn vereist. Daarom maken de lasexperts van mosman.eu gebruik van het relatief nieuwe infrarood lassen. 

Eigenschappen infrarood lassen

Wanneer u perfect kunststof delen wilt lassen moet een relatief nieuwe techniek worden gebruikt: het infrarood lassen. Dit type lassen heeft een aantal eigenschappen:

  • Infrarood lassen is een moderne en hoogwaardige methode van kunststof lassen, wat ervoor zorgt dat er minder spanning is in de lassen.
  • Infrarood lassen wordt vooral toegepast bij oxiderende stoffen.
  • De lasbrillen zijn bij infrarood lassen veel kleiner dan bij het traditionele stomplassen.
  • Er wordt bij infrarood lassen geen gebruik gemaakt van aanvullende materialen.
  • Kunststof lassen door middel van infrarood zorgt voor mechanische druk, waardoor twee afzonderlijke delen in elkaar smelten. 
  • Infrarood lassen is met name voor PVDF en PFA een geschikte lasmethode.
  • Er kan vrijwel geen spanningscorrosie optreden bij infrarood lassen.
  • Bij het stomplassen is een taak volbracht wanneer twee onderdelen met elkaar versmolten zijn, maar bij het kunststof lassen door middel van infrarood worden ook nog stickers aangebracht op de lasverbinding. Op deze stickers staan unieke nummers, welke precies verwijzen naar de vastgelegde lasprotocollen.

Mocht er achteraf iets niet deugen, of treedt er een mankement op, dan kunt u daarmee heel gemakkelijk achterhalen hoe dat heeft kunnen gebeuren. Dankzij de aangebrachte sticker bij het kunststof lassen zijn alle lassen namelijk traceerbaar. Op deze manier is vastgelegd door wie de lassen zijn gemaakt, met vermelding van zowel tijdstip als condities. 

Reageren is niet mogelijk