Wat is een black belt training?

“Wat is een black belt training?”, dit vroeg ik mij ook af toen ik de term voor het eerst hoorde. Ik werkte toen al jaren bij dezelfde organisatie en ik was inmiddels al meerdere keren hogerop geklommen. Op dat moment liep ik echter een beetje vast. Ik wist niet meer zo goed wat ik wilde en ik voelde dat de mogelijkheden om door te groeien binnen de organisatie een beetje aan het opraken waren. Ik voelde echter dat ik nog lang niet was waar ik wilde zijn in het leven! Ik deelde mijn gedachten met een kennis op een verjaardag en hij raadde me aan om eens te gaan kijken naar de mogelijkheid tot het volgen van een black belt training bij Q-Consult Progress Partners. Ik had natuurlijk geen flauw idee waar hij het over had, maar hij zei dat het mijn leven op de arbeidsmarkt compleet zou veranderen en dat het mij alleen maar goed zou doen als ik echt zoveel ambities had als ik stelde te hebben. De volgende dag besloot ik toch maar even op de website van Q-Consult te kijken om uit te zoeken wat een black belt training was en hoe ik deze kon gaan volgen. 

Het volgen van de black belt training bij Q-Consult bleek daarna een zeer goede keuze te zijn geweest! In dit artikel zal ik vertellen wat een black belt training precies is en wat Q-Consult voor jou kan betekenen. 

Wat is een black belt training en wat kun je ermee?

Een black belt training klinkt misschien nog een beetje vaag. Ik dacht zelf eerst ook dat het te maken had met karate of iets dergelijks, maar het is eigenlijk heel erg simpel. Een black belt training volgen houdt in dat jij gaat werken aan de infrastructuur en cultuur binnen een organisatie en daarbij voortdurend voortschrijdende verbetering als uitgangspunt hebt. Na afronding van de training ben jij dus als Black Belt de drijvende kracht achter de verwezenlijking van deze voortdurende verbeteringen binnen de organisatie waar jij werkzaam bent. Je bent in staat om transformaties te begeleiden en om zelf grote en complexe projecten vorm te geven. Met het volgen van de black belt training haal je niet alleen het beste in jezelf, maar ook het beste uit je collega’s en medewerkers naar boven! Je bent jezelf continu aan het ontwikkelen en je stimuleert de organisatie om dat ook te doen. De black belt training maakt namelijk gebruik van een methode voor het organiseren van kwaliteits- en efficiĆ«ntieverbeteringen binnen organisaties en als Black Belt heb jij dit straks tot in de puntjes onder de knie!

Wat Q-Consult Progress Partners voor jou kan betekenen

Als je van plan bent om een black belt training te gaan volgen om je eigen ontwikkeling maximaal te stimuleren, dan raad ik je aan om de training bij Q-Consult te volgen. Ik was zeer tevreden over de gang van zaken, het lesmateriaal en de docenten en voelde me aan het einde van de training helemaal klaar om mijn kennis in de praktijk toe te passen. 

Dit is waarom jij ook voor een black belt training bij QCPP.nl moet kiezen:

  • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal
  • De trainingen zijn persoonlijk en worden met plezier en betrokkenheid gegeven
  • Er worden duidelijke afspraken gemaakt met heldere verwachtingen
  • Q-Consult maakt gebruik van een flexibele aanpak die aansluit bij jouw situatie
  • De communicatie verloopt open, eerlijk en direct

Reageren is niet mogelijk