Voorkom ongelukken via een VCA diploma

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en in veel gevallen had het ook gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Soms had het voorkomen kunnen worden door beter op te letten en iets voorzichtiger te zijn en soms had je het kunnen voorkomen als je meer kennis had. Een gebrek aan kennis kan dan ook erg gevaarlijk zijn. Als je zonder kennis van de verkeersregels achter het stuur gaat zitten, dan ben je direct een gevaar op de weg voor jezelf en anderen. Daarom moet je eerst je rijbewijs halen via zowel een theorie-examen als een praktijkexamen, voordat je de weg op mag. Je moet immers in bet bezit zijn van de nodige kennis omtrent verkeersregels, verkeersborden en het besturen van een auto. Dit is op de werkplek natuurlijk niet anders, maar je hebt qua veiligheid en risico’s wel een verschil tussen een kantoor en een werkplaats waar met grote machines wordt gewerkt. Om die reden is het vooral voor wat betreft die werkplaats van belang dat de werknemers die werkzaam zijn op de werkvloer van de werkplaats goed op de hoogte zijn van alle veiligheidsvoorschriften en protocollen. Nu is het niet zo dat je al deze regels even één keer kunt vertellen aan iedere werknemer en je kunt ook niet een folder mee geven die elke werknemer thuis nog even doorneemt. Hiermee garandeer je immers niet dat iedereen in het bezig is van de juiste kennis. Het is maar net hoeveel een persoon tijdens 1 sessie kan onthouden en een folder die mee naar huis wordt genomen eindigt al snel ergens in een la of op een stapel papieren. Men kijkt er uiteindelijk nooit meer naar om en gaat vervolgens iedere dag zonder de juiste kennis aan het werk. Daarom dienen werknemers vaak in het bezit te zijn van een VCA diploma. Met een dergelijk VCA diploma laten ze zien dat ze over alle nodige kennis beschikken om de veiligheid op de werkplek te garanderen. Ze hebben het VCA diploma immers bemachtigd doordat ze een examen hebben doorstaan waarbij alle vragen goed moeten worden beantwoord. Het examen behorende bij een VCA diploma bestaat uit een checklist en het diploma wordt pas overhandigt als men alle items op de checklist goed heeft beantwoord. Alleen dan weet je met zekerheid dat iemand ook over alle nodige kennis beschikt om de veiligheid op een gevaarlijke werkplek te waarborgen.

Waar kan iemand zijn/haar VCA diploma bemachtigen?

Mocht je graag in het bezit willen komen van een VCA diploma, dan is het belangrijk dat je een cursus volgt. Dit kan via VGMBox. Hier kun je klassikaal de zogenaamde VCA basiscursus volgen. Deze cursus kan op meerdere locaties in Nederland worden gevolgd. Via het aansluitende examen kun je je VCA diploma behalen. Overigens is het ook mogelijk om deze cursus online te volgen. Het examen moet je uiteraard wel op locatie afleggen. Zoals gezegd kun je deze cursus volgen bij VGMBox. Mocht je meer willen weten over VGMBox, dan kun je uiteraard ook terecht op de site van vca-cursus.

Haal je VCA diploma bij jou in de buurt

Zoals gezegd kun je de cursus op meerdere locaties volgen en het examen kun je maar liefst in 128 verschillende steden afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in:

  • Amersfoort
  • Den Bosch
  • Hilversum
  • Groningen

Dus of je nu in het hoge Noorden een cursus wilt volgen of juist in het Zuiden, er is altijd een locatie in de buurt. Kijk dan vooral ook eens op de site vca-cursus.com voor meer informatie over de cursus en het VCA diploma.

Reageren is niet mogelijk