Ken jij de mogelijkheden van magneetverf?

Magneetverf is een product dat je heel goed in je huis toe kunt passen. Het is ideaal voor bijvoorbeeld de kinderkamer, maar ook voor boven je bureau of op een andere plek in je woning waar je briefjes, foto’s en andere zaken op wilt hangen. Je hoeft dan geen prikbord of magneetbord op te hangen of een lijntje te spannen waar je aan kunt vastmaken, maar je kunt gewoon een deel van je muur als magneetbord gebruiken. Magneetverf kan op heel veel manieren toegepast worden en het kan jou dan ook veel mogelijkheden bieden.

Wat is magneetverf?

Voordat je het in je huis gaat gebruiken, wil je natuurlijk graag eerst weten wat dit nu eigenlijk precies voor product is. Eigenlijk is het heel eenvoudig, het is een soort verf, op waterbasis, waar metaaldeeltjes in verwerkt zijn. En dan niet een paar metaaldeeltjes, het gaat dan echt om duizenden. Door deze deeltjes is de magneetverf daadwerkelijk magnetisch en stelt het jou in staat om waar je maar wilt een magnetisch oppervlak te creëren. Je kunt het toepassen op bijvoorbeeld een kastdeur, maar je kunt ook gewoon een deel van een muur hiermee verven of misschien zelfs wel een hele wand! Je kunt dan briefjes, tekeningen, foto’s en wat je maar wilt ophangen waar je het maar wilt! Voordat je aan de slag gaat met magneetverf zijn er wel een paar punten die je in het oog moet houden:

  • voor een goede magnetische werking moet je meerdere lagen aanbrengen, drie lagen wordt aanbevolen
  • de verf heeft altijd een grijzige kleur door de magneetdeeltjes, wil je een andere kleur dan moet je deze naderhand toevoegen
  • je hebt sterke magneten nodig om dingen op te kunnen hangen

Hou je deze zaken in het oog, dan kun je echt heel veel plezier beleven aan de magneetverf! Je zult merken dat de mogelijkheden erg groot zijn en dat je hier echt creatief mee aan de slag kunt gaan.

Ga aan de slag

Wil je zelf aan de slag gaan met magneetverf, dan is het eerst zaak om na te gaan denken over welk oppervlak je hiermee wilt beschilderen. Het kan toegepast worden op verschillende ondergronden, zolang de ondergrond maar egaal is. Heb je dit bepaald, dan moet je uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt. Zoals gezegd, hou er rekening mee dat je voor een goede werking minstens drie lagen aan moet brengen. Nu weet je hoeveel magneetverf je moet kopen, dan is het tijd om na te denken over de afwerking. Kies je voor de grijze kleur die het van zichzelf heeft of breng je er nog een andere kleur bij aan? Je kunt het oppervlak afwerken met gewone muurverf in de door jou gewenst kleur, maar je kunt ook kiezen voor schoolbordverf of whiteboardverf. Zo kun je op hetzelfde oppervlak ook nog schrijven met krijt of stiften voor whiteboard! Dit biedt aan creatievelingen dus nog extra mogelijkheden. Tot slot moet je geschikte magneten aanschaffen die sterk genoeg zijn voor het gebruik in combinatie met magneetverf. Deze verf en bijbehorende magneten vind je bij magneet-verf.nl!

Reageren is niet mogelijk