Infrarood panelen

We moeten op zoek naar andere manieren om onze gebouwen te verwarmen en infrarood panelen kunnen daarbij een oplossing vormen. Het belangrijkste punt is natuurlijk het feit dat we zo snel mogelijk van het gas af moeten, dat laat de aardbevingsproblematiek in Groningen duidelijk zien. En niet alleen voor de veiligheid van de Groningers, ook voor de milieuproblematiek is het belangrijk om over te stappen op een duurzamere manier van verwarmen. Daarvoor zijn natuurlijk verschillende opties, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepomp, maar dus ook voor infrarood panelen. Het grote voordeel, vanuit het oogpunt van duurzaamheid, is het feit dat deze werken op stroom. Als je ze dus combineert met groene stroom, het liefst uiteraard zelf opgewekt door middel van zonnepanelen of een aandeel in een windmolen, dan zorg je ervoor dat de verwarming van jouw huis in feite energieneutraal verloopt. Op die manier doe jij de aarde dus een plezier, maar ook jezelf helpe hiermee, want gas zal in de toekomst alleen maar heel veel duurder worden. Het is dus echt zaak om naar alternatieven te kijken en infrarood panelen zijn zeker een goed alternatief!

Werking van infrarood panelen

Heel veel mensen zijn nog niet bekend met de werking van infrarood panelen en zij zullen door de naam hiervan misschien ook wat huiverig zijn om deze te gebruiken. Want is de straling die hier vanaf komt niet schadelijk? Nee, dat is een groot misverstand. Als de producten niet veilig waren, dan zouden ze niet op de Europese markt gebracht mogen worden. Het grote voordeel van deze manier van verwarmen, is dat de straling niet de lucht verwarmt, maar objecten. Ze verwarmen dus echt jou en dat zorgt voor een zeer aangenaam gevoel. Je wordt bij het gebruik van infrarood panelen zelf echt heerlijk verwarmd. Het grote voordeel hiervan is ook dat er eigenlijk geen warmte verloren gaat. Waar bij andere manieren van verwarming je het probleem hebt dat warme lucht stijgt, is dat hierbij niet zo, de lucht wordt immers niet verwarmd, maar jijzelf. Dat maakt het echt zeer effectief. Voor woningen is dit al handig, maar het is helemaal erg praktisch in grote ruimtes. Normaal gesproken ben je daar altijd kapitalen kwijt aan verwarmingskosten, maar door de directe warmte van infrarood panelen zul je merken dat er veel minder energie nodig is om het voor mensen toch aangenaam te laten zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan kerken. Dat maakt dit tot een zeer interessante optie voor het verwarmen van panden.

Groothandels, installateurs en projecten

Ze zijn dus:

  • duurzaam
  • gemakkelijk te plaatsen
  • efficiĆ«nt

Daar komt nog een voordeel bij, infrarood panelen zijn erg plat en kunnen eigenlijk op iedere gewenste plaats opgehangen worden, er is immers alleen een stroomvoorziening nodig. Ze zijn bovendien tegenwoordig ook te krijgen in de vorm van een spiegel of voorzien van een mooie print, waardoor ze dus eigenlijk een dubbelfunctie hebben. Ben jij een installateur en wil jij deze producten aan jouw klanten aanbieden? Of heb jij een zaak op dit gebied en wil jij infrarood panelen verkopen? Dan kun je terecht bij HeatXL, zij zijn een groothandel gespecialiseerd in deze verwarmingselementen. Naast hun functie als groothandel, zijn zij ook in te schakelen voor projecten. Denk dan aan het verwarmen van sportcomplexen, kerken en bedrijfshallen. Zij zetten graag hun kennis in om hiervoor een zo goed mogelijke oplossing te leveren, waarbij de mensen die het gebouw bezoeken het niet koud zullen krijgen. Ben jij op zoek naar een duurzame vorm van verwarming? Dan zijn de infrarood panelen van HeatXL dus echt een uitstekende oplossing!

Reageren is niet mogelijk