Energievergelijker

Wil jij graag besparen op je vaste lasten? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een energievergelijker! Veel mensen die graag wat meer geld over zouden willen houden voor leuke dingen, focussen zich op de verkeerde zaken om te besparen. Zij gaan bijvoorbeeld heel strak letten op aanbiedingen voor de dagelijkse boodschappen. En hoewel het letten op dergelijke koopjes zeker bijdraagt aan meer geld op de rekening, is het ook iets wat heel veel tijd kost en in verhouding maar een kleine besparing oplevert. Gebruik maken van een energievergelijker zorgt ervoor dat jij na kunt gaan of jij op je vaste energielasten kunt besparen. Iedereen die nog geen zonnepanelen heeft of over andere manieren beschikt om zelf stroom of warmte op te wekken, zal moeten toegeven dat de rekening voor stroom en gas iedere maand weer een redelijke kostenpost is. Het is dan ook fijn als je dit bedrag naar beneden kunt brengen, daar profiteer je vervolgens iedere maand weer van. Zo houd je iedere maand wat geld over dat je aan iets anders kunt besteden. Aarzel dus niet langer en ga met een energievergelijker aan de slag om na te gaan of jij ook kunt besparen!

Energievergelijker of zelf vergelijken?

Allereerst moet er natuurlijk gezegd worden dat besparen niet alleen mogelijk is door via een energievergelijker over te stappen, maar ook door je verbruik omlaag te brengen. Wat je niet verbruikt, zul je immers hoe dan ook niet hoeven te betalen! Een lager stroomverbruik en gasverbruik is bovendien niet alleen maar gunstig voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu! Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk wel zo dat het heel erg handig is om met regelmaat eens een energievergelijker in de arm te nemen. Energieleveranciers willen hun tarieven immers nog wel eens aanpassen en dan kan het maar zo zijn dat een andere leverancier eigenlijk gunstiger is voor jou. Verandert jouw verbruik? Ook dan is het raadzaam om nog weer eens aan het vergelijken te gaan, want ook dan kan het maar zo zijn dat een andere maatschappij voor jou een voordeligere optie is geworden. Moet je nu altijd gebruik maken van een energievergelijker om erachter te komen wat de voordeligste optie in jouw situatie is? Dat is wel aan te raden. Als jij je energierekening bekijkt, dan zul je zien dat het totaalbedrag opgedeeld is in verschillende losse bedragen, zoals vastrecht en verbruikstarieven voor zowel gas als stroom. Het zou dus echt heel veel werk zijn om zelf handmatig uit te rekenen wat jouw kosten zouden zijn bij iedere leverancier.

Welke vergelijkingssite?

Het is dus echt verstandiger om dit door een energievergelijker uit te laten rekenen. Dan hoef jij alleen maar je verbruik in te vullen en vervolgens wordt er voor jou een berekening gemaakt, aan de hand waarvan jij meteen kunt zien of een overstap voor jou zinvol zou zijn. Nadeel is alleen dat lang niet alle sites die er op dit gebied zijn ook daadwerkelijk onafhankelijk zijn. Hoe kun jij dan zeker weten dat je een goed advies krijgt? Wil jij gebruik maken van een energievergelijker die echt volkomen onafhankelijk is en een eerlijk advies geeft? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor Opportuun! Vergelijken gaat via hen heel eenvoudig, je geeft simpelweg de volgende gegevens op:

  • postcode en huisnummer
  • geschat of daadwerkelijk verbruik
  • enkele of dubbele meter

Aan de hand daarvan wordt meteen berekend bij welke energieleverancier jij het beste uit zou zijn! Wil jij overstappen? Dan kan Opportuun dit meteen voor jou regelen, ook als je contract bij je huidige leverancier nog niet afgelopen is! Maak dus vandaag nog gebruik van de energievergelijker van Opportuun!

Reageren is niet mogelijk