Bezwaar maken WOZ waarde

Een paar maanden geleden is mijn vader overleden, dit zagen wij al een tijdje aankomen, want hij was al een paar jaar ziek. Mijn moeder is een aantal jaar daarvoor al overleden en mijn vader woonde alleen in het huis. Mijn twee broers wonen in het buitenland, daarom had mijn vader het huis aan mij overgelaten. Ik moet hun allebei een bedrag betalen ter compensatie, maar dat kan ik doen wanneer het huis verkocht is. Mijn broers waren allebei met hun gezin in Nederland voor de begrafenis van mijn vader. Samen hebben we het hele huis leeggehaald en spullen we verdeelden de spullen onder elkaar. Het was veel werk en ook een emotionele klus, maar het moest gedaan worden. Ik was blij dat mijn broers mij konden helpen, want dit was niet iets wat ik alleen kon doen. Het is een vervelend moment, maar gelukkig waren we samen. Gelukkig konden we goede afspraken maken over de financiën, want dat is iets wat een probleem kan veroorzaken. Twee weken geleden kreeg ontving ik thuis een brief van de gemeente. De gemeente had doorgekregen dat ik het huis had geërfd en hadden de WOZ waarde van het huis vastgesteld. De WOZ waarde leek mij erg hoog, maar ik deed in het begin niets met de brief. Een paar dagen later besefte ik me dat de erfbelasting gebaseerd is op de waarde van het huis. Bezwaar maken tegen de WOZ waarde leek mij verstandig, maar ik wist niet hoe ik dit moest aanpakken. Ik had voor mijn eigen huis ook wel eens een brief ontvangen, maar bezwaar maken tegen de WOZ waarde had ik nog nooit gedaan.  

Hulp bij bezwaar maken WOZ waarde

Ik dacht dat ik online een website kon lezen hoe bezwaar maken tegen WOZ waarde werkt. Ik zocht op Google op bezwaar maken WOZ en vond toen verschillende websites. Een van deze websites was bezwaarmaker.nl. Ik las op deze website dat het erg gemakkelijk is om bezwaar te maken. Ik hoefde enkel een aantal vragen te beantwoorden en een formulier in te vullen en dan zou een van de medewerkers van Bezwaarmaker de rest regelen. Dit leek mij een erg handige manier, maar ik was bang dat ik hier erg veel voor moest betalen. Op de website kon ik lezen dat als het bezwaar niet geaccepteerd zou worden, dat ik dan niets hoefde te betalen. Alleen als mijn bezwaar zou worden geaccepteerd, dan moest ik een klein percentage over het verschil betalen. Ik dacht er over na en het leek mij verstandig om bezwaar maken tegen de WOZ waarden via deze website. Als het niet zou lukken, dan hoefde ik niets te betalen en anders kon ik veel geld besparen. Later die avond ging ik terug naar de website om alle gegevens in te vullen en om de documenten op te sturen.

Veel geld bespaard

Vorige week kreeg ik een brief van Bezwaarmaker binnen. De gemeente had naar het bezwaar gekeken en de waarde naar beneden bijgesteld. Dit vond ik erg fijn om te horen, want dit zou betekenen dat ik veel minder erfbelasting hoefde te betalen. Ik moest wel een klein bedrag voor het bezwaar maken van de WOZ waarde aan Bezwaarmaker betalen, maar dit was een klein bedrag vergeleken met de besparing.

Ik kan bezwaar maken tegen WOZ waarde via Bezwaarmaker aanraden

  • Als het bezwaar geen effect heeft, dan hoef je niets te betalen
  • Heeft het wel effect, dan betaal je slechts een klein percentage over het verschil
  • Ik moet nu veel minder erfbelasting betalen door het bezwaar    

Reageren is niet mogelijk