Administratie uitbesteden

Als je een eigen bedrijf begint, dan komt daar veel bij kijken. Een van de dingen die je moet overwegen is of jij je administratie uitbesteden gaat of dat je dit zelf bij gaat houden. Veel mensen vergeten dat dit iets is wat er nu eenmaal bijhoort. Je begint een bedrijf omdat je een talent ergens voor hebt, omdat je zelfstandig wilt werken of omdat je graag een bepaald product wilt verkopen. Vaak sta je er dan niet bij stil dat voor jezelf beginnen ook betekent dat daar allerlei administratieve lasten bij komen kijken. Tenzij je kiest voor de administratie uitbesteden, dan hoef jij je hier niet mee bezig te houden. Dat kan zeker een goed idee zijn, je start immers geen eigen onderneming omdat jij je graag wilt bezig houden met boekhouding. Voor velen is het echt een last om hier mee aan de slag te moeten gaan, zij zien hier enorm tegenop. Dat is ook logisch, je hebt immers zelf weinig kennis op dit gebied en dat maakt dat het iedere keer weer een heel gedoe is om dit af te werken. Je administratie uitbesteden is daarom nog niet zo’n gek idee.

Waarom administratie uitbesteden?

Waarom zou je nu kiezen voor je administratie uitbesteden, als je het in principe ook zelf zou kunnen doen? Doe je het zelf, dan kost dit je immers niets. Maar als je er nog eens over nadenkt, dan zul je tot de conclusie komen dat als jij niet veel kennis hebt van boekhouden, het uiteindelijk voordeliger is om dit uit te besteden. Wat is nu het geval? Als jij hier zelf mee aan de slag moet gaan, dan kost dit jou veel tijd. Je moet dan eerst immers uitzoeken hoe je alles bij moet houden en wat er wel of niet genoteerd moet worden. Alle tijd die je hier aan kwijt bent, kun je niet besteden aan het eigenlijke werk van jouw bedrijf. Kies je voor de administratie uitbesteden, dan houd je dus meer tijd over om te besteden aan zaken die er echt voor kunnen zorgen dat jij meer geld verdient. Bovendien is het ook nog zo dat professionals op het gebied van bedrijfsadministratie precies weten hoe alles gedaan moet worden, hen kost het dus relatief weinig tijd. En zij weten bovendien alle regels waar jij gebruik van kunt maken om bijvoorbeeld de hoeveelheid belasting die jij moet betalen zo laag mogelijk te houden. Dat maakt dat jouw administratie uitbesteden je uiteindelijk niet eens echt geld hoeft te kosten, de professionals verdienen zichzelf terug.

Laat het over aan Actium

Wil jij je administratie uitbesteden aan een administratiekantoor, dan is Actium een uitstekende keus hiervoor. Je kunt bij hen terecht voor heel veel verschillende zaken:

  • het bijhouden van de lopende boekhouding
  • het opstellen van de jaarrekening
  • het bijhouden van de salarisadministratie
  • het verzorgen van belastingaangiftes

Een groot voordeel van dit kantoor is dat je bij hen zelf kunt kiezen hoeveel jij uitbesteedt en hoeveel je zelf blijft doen. Vind jij het zelf doen van de administratie geen probleem en wil je daarom niet je complete administratie uitbesteden, maar wil je wel controle door een specialist of je het goed hebt gedaan? Dat is bij hen mogelijk. Zij kunnen die dingen voor jou verzorgen waarvan jij het zelf niet zitten om het te doen. Let wel op dat jij altijd zelf verantwoordelijk blijft in de ogen van de belastingdienst. Laat je daarom wel altijd goed informeren als jij alles uitbesteedt, zodat je weet hoe de boekhouding in elkaar zit en hoe jouw bedrijf er voor staat. Actium legt jou graag alles uit.

Reageren is niet mogelijk