Verkoopmakelaar

Wil jij je huis verkopen? Dan kun je wel een goede verkoopmakelaar gebruiken! Soms denken mensen dat zij de verkoop ook wel zelf kunnen regelen, maar dat is niet aan te raden. Een eerste punt waarom dat niet zo handig is, is omdat jij zelf niet over de juiste kanalen beschikt om een pand in de markt te zetten. Je hebt geen website waar je deze op kunt plaatsen, geen standaard pagina met advertenties in plaatselijke kranten en ook geen andere kanalen. Een verkoopmakelaar daarentegen beschikt daar allemaal wel over. Die kan ervoor zorgen dat jouw woning op verschillende plekken aangemeld wordt als beschikbaar voor de verkoop en op die manier bereik je veel potentiële kopers. Daar komt nog eens bij dat veel makelaarskantoren zowel kopers als verkopers bijstaan. Hierdoor hebben zij ook contacten met mensen die juist op zoek zijn naar een pand en misschien is dat van jou net wel een goede keus voor hen. Alleen daarom al is het inschakelen van een verkoopmakelaar dus zeker geen raar idee.

Andere voordelen verkoopmakelaar

Maar er zijn meer dingen waar een verkoopmakelaar jou bij kan helpen, denk dan aan:

  • het bepalen van de vraagprijs
  • het regelen van de bezichtigingen
  • het laten maken van aantrekkelijke foto’s
  • het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
  • het regelen van al het papierwerk voor je hypotheekaanvraag en je notaris

Voor jouzelf is het natuurlijk heel erg lastig om te bepalen wat de vraagprijs zou moeten zijn. Je kunt wel zelf iets verzinnen, je kunt wel nadenken over hoeveel je er graag voor zou willen ontvangen, maar is dit ook reëel? Zit je niet te laag of te hoog? Zet je te laag in, dan loop je geld mis en dat is zonde. Maar zet je te hoog in, dan schrik je kopers af en daar heb je natuurlijk ook niets aan. Een verkoopmakelaar heeft kennis van de markt en kan marktonderzoek doen om de beste prijs voor jou te bepalen. Het laten maken van goede foto’s is ook nog een kunst, het moet mensen een beeld geven van wat zij zelf met het pand zouden kunnen doen en tegelijkertijd moet het er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien. Zijn mensen geïnteresseerd, dan willen ze graag een kijkje nemen en dat kan de makelaar dan voor jou regelen. Dan hoef je hier zelf niet per se tijd in te steken. Ook het onderhandelen over het bod kun je goed aan een professional overlaten, daar heb je zelf immers weinig ervaring mee. En het regelen van het papierwerk is ook echt een klus voor de verkoopmakelaar, dit moet immers allemaal correct geregeld zijn voor de bank en voor de notaris.

Kosten vergelijken

Er zijn dus veel redenen waarom je een verkoopmakelaar in kunt schakelen en waarom het ook aan te raden is om te doen. Er is echter ook een minpunt en dat is het feit dat dit natuurlijk wel geld kost. Daar kom je niet onderuit, maar je kunt wel de kosten zo laag mogelijk houden door te kiezen voor een verkoopmakelaar die voordelige tarieven hanteert. Hoe vind je die nu? Die kun je gemakkelijk vinden door gebruik te maken van de website van Makelaarskosten. Bij hen kun je verschillende makelaarskantoren vergelijken op basis van hun tarieven, maar ook op basis van hun kwalificaties. Want het gaat natuurlijk niet alleen maar om het vinden van de laagste prijs, je wilt ook kwaliteit, je wilt iemand die kennis van zaken heeft en goed werk levert. Dit uitzoeken kun je dus heel eenvoudig doen door gebruik te maken van de vergelijkingscheck van Makelaarkosten, dan vind je zeker een goede verkoopmakelaar!

Reageren is niet mogelijk