Toch kozijnen van kunststof gekozen voor ons huis

Toch kozijnen van kunststof gekozen voor ons huisDe afgelopen decennia hebben we veel projecten opgepakt. Door heel Nederland heen hebben we vastgoedobjecten aangekocht die duidelijk nog veel tijd, geld en aandacht nodig hadden. Deze hebben we stap voor stap opgeknapt. Elke keer wanneer we weer extra budget hadden, gingen we verder met ons project totdat we die konden verkopen en weer meer geld hadden voor een volgend object. Dit zorgde voor veel kennis bij mij en mijn partner en leverde ons handige contacten op door heel het land. Toen we drie jaar geleden weer een object kochten, in de buurt van Leeuwarden, keken we elkaar aan en wisten we het eigenlijk allebei al. Dit zou ons huis worden. En dan ga je ineens met heel andere ogen naar een object kijken:

  • De waarde is niet relevant;
  • Het huis hoeft niet aantrekkelijk te zijn voor iedereen;
  • We moeten er zelf willen wonen.

Uiteindelijk heeft dit veel van de keuzes gestuurd die we gemaakt hebben bij dit project. Zo kozen we voor laminaat op de volledige benedenverdieping, hebben we een enorm kookeiland aangelegd en kozen we voor kozijnen van kunststof. Een optie die we nog nooit eerder gebruikt hadden omdat kozijnen van kunststof een moderne uitstraling hebben en we dit probeerden te vermijden bij alle projecten die we in het verleden gedaan hebben. Maar als je er zelf komt te wonen, dan bepaal je zelf wat je wilt.

De kozijnen van kunststof hebben veel voordelen

De keuze voor kozijnen van kunststof heeft te maken gehad met het grote aantal voordelen van de kozijnen zelf. Zo isoleren ze beter, maar vooral het pluspunt van weinig onderhoud heeft de doorslag gegeven. De kozijnen van kunststof passen bij ons eigen idee over wonen. We willen een huis hebben waar weinig onderhoud aan gedaan hoeft te worden. We hebben heel ons leven al gewerkt met het onderhoud en het aanpassen van huizen. We kozen voor de kozijnen van kunststof van Benitech (benitech.nl), mede omdat ons budget niet veel gekke dingen toeliet. De kwaliteit van de kozijnen van kunststof van Benitech is super en daar kwam bij dat we het gespreid konden betalen op een overzichtelijke en nette manier. Ook iets wat we nog nooit gedaan hebben tijdens het aanpakken van een project, maar alles wordt anders wanneer het gaat om je eigen huis. Naast de kozijnen van kunststof die we nergens anders gebruikt hebben, zijn de grootste verschillen buiten het huis te vinden.

Om het huis aan het werk

We hebben nog nooit gewerkt aan de tuinen van de huizen en objecten die we opgeknapt hebben. Het enige dat we hebben laten doen is het egaliseren van de grond om het ruimer te laten lijken. Bij ons eigen huis hebben we het compleet anders aangepakt. We hadden ruimte genoeg om een complete Engelse tuin op te zetten, maar hebben daar toch van afgezien omdat het te veel onderhoud zou betekenen. Daarom hebben we gekozen voor een flinke schutting en daarnaast een kleine vijver die gemakkelijk schoon te houden is. Mijn partner is op dit moment bezig met het aanleggen van de beplanting, daarna ga ik straten in de tuin zodat er looppaden zijn die we altijd kunnen gebruiken. Dit werk is compleet nieuw voor ons en dat is een uitdaging op zich waar we elke dag weer van genieten. Zeker omdat we weten dat dit het huis is waar we blijven wonen en dat helemaal van ons wordt. Dat klinkt vreemd, maar na dertig jaar hebben we eindelijk een thuis gevonden waar we heerlijk onszelf kunnen zijn.

Reageren is niet mogelijk