Redenen om je bedrijf te verkopen: je leest ze hier

De waarde van je onderneming is op het moment erg hoog. Al een tijdje kriebelt het om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Je wilt van de risico’s af en voelt je erg ongelukkig in het bedrijf. Dit zijn de meest voorkomende redenen om jouw bedrijf te verkopen. Steeds meer ondernemers kiezen voor dit pad. Wil jij je bedrijf verkopen? Waar begin je dan precies? Daar lees je hier meer over.

Hoe kan ik mijn bedrijf verkopen?

Je besluit na jaren om jouw bedrijf los te laten. Al een tijdje kriebelt het van binnen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een bedrijf verkopen is niet zomaar iets, het is een hele belangrijke deal. Het proces om een bedrijf te verkopen en over te dragen aan een ander is complex. Dit kost veel tijd en energie. De eerste stap is erg belangrijk, in deze stap maak je jouw bedrijf verkoopklaar. Je hebt een goed overdrachtsplan en een vaste verkoopprijs. Voor de volgende ondernemer die het bedrijf overneemt heb je een informatiememorandum. Na deze stappen is het tijd om een geschikte koper te vinden voor het bedrijf. Dit kan op verschillende manieren, zoals een databank waar jij jouw bedrijf kunt aanbieden. Na het vinden van de juiste kandidaat zul je moeten onderhandelen met de koper over zaken zoals de voorwaarden en de overdracht. Na al deze stappen komt de overdracht, hierna zit het erop. Een bedrijf verkopen is een grote klus. Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen of je schakelt een bedrijf in die jou stap voor stap door het proces heen helpt zoals www.aan-verkopenbedrijf.nl.

Wat kan aan-verkopenbedrijf voor mij betekenen?

aan-verkopenbedrijf is een bedrijf die gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van bedrijven. Zij zorgen voor een hele begeleiding gedurende het verkooptraject. Een bedrijf verkopen is niet zomaar iets en om dit traject iets makkelijker te maken is een adviseur een goede optie. Met een adviseur aan je zij voorkom je onnodige problemen in de toekomst, zoals dingen over het hoofd zien of een ongeldige overeenkomst. Benieuwd naar de referenties van deze specialisten, lees dan gauw verder!

‘Dat een bedrijf verkopen geen makkelijk traject is wist ik. Alsnog onderschatte ik het werk wat er bij kwam kijken. Ik raakte gestresst omdat ik van alles over het hoofd begon te zien. Ik wist niet meer welke stap ik wanneer moest zetten. Dat was het moment dat ik besloot aan-verkopenbedrijf in te schakelen. Na een vrijblijvend gesprek over het bedrijf verkopen , wist ik dat ik aan het juiste adres was. Zij vertelden mij het plan en ik werd begeleid door het hele traject. aan-verkopenbedrijf heeft me zeker veel stress bespaard. Zeker een aanrader!’

‘In 2019 wilde ik mijn bedrijf verkopen. Echter wist ik niet welke stappen ik moest nemen. Ik Googlede over het verkopen van een bedrijf, maar ik vond het te riskant om zelf aan de gang te gaan. Ik ben opzoek gegaan naar een adviseur die mij kon helpen bij het bedrijf verkopen . Zo kwam ik uit bij aan-verkopenbedrijf. Samen hebben we een plan gemaakt en is de verkoop heel goed gegaan. Eén ding is zeker, zonder deze adviseurs zou ik veel dingen zijn vergeten. Mocht ik in de toekomst weer een bedrijf willen verkopen, dan weet ik waar ik moet zijn!’

Reageren is niet mogelijk