Op zoek naar een vacature voor jurist?

Misschien heb jij je bachelordiploma al gehaald of je masterdiploma, misschien ben je nog bezig. In ieder geval kun je naar T&P Legal (Temporary & Permanent Legal) toegaan om te kijken of een leuke vacature voor jurist tussen zit. Dit is een legal recruitment bureau van juristen en advocaten voor vaste legal functies, maar ook voor tijdelijke posities in de tp van het bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal. Zij bemiddelen in heel Nederland op alle rechtsgebieden. Er is slechts 1 rechtsgebied waarop zij niet bemiddelen en dat is het strafrecht. Op wat voor niveaus bemiddelen zij zoal als het gaat om een vacature als jurist? 

  • Junior Legal Counsel
  • Medior Legal Counsel
  • Senior Legal Counsel 
  • Account Manager legal
  • Trust Officer
  • Corporate Secretary
  • Advocaat
  • Compliance Officer
En dit zijn nog niet eens alle niveaus, je kunt bijvoorbeeld ook General Counsel worden. Het komt er op neer dat je eigenlijk voor elk niveau een vacature als jurist kunt vinden via T&P legal. Het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet, zo’n groot aanbod. Lees daarom rustig eens door wat voor soort vacatures er op de website staan om er achter te komen wat jou het meeste aanspreekt. Wat natuurlijk wel handig aan deze website is, is dat alles centraal staat en je er snel achter kunt komen wat de vacature inhoudt, wat de standplaats is en ook voor hoeveel uur je moet gaan werken. Meestal is dit niet meer dan 40 uur, al moet je er op de Zuidas natuurlijk rekening mee houden dat je nog lang niet klaar bent als je naar huis toe gaat. Maar dat is uiteindelijk ook iets waarvoor je zelf verantwoordelijk bent als je solliciteert naar een vacature als jurist.

Vacature jurist: wat gaat er achter schuil? 

Wat gaat er schuil achter de wereld van de jurist? Is het waar dat alle juristen langer door moeten werken als het vijf uur op de klok is geweest? Je wilt toch niet tekenen voor een contract van veertig uur maar vervolgens het dubbele moeten werken? Daarom het bijna laatste deel, wat gaat er schuil achter de wereld van de jurist. Het lijkt namelijk soms een aparte en onaantastbare wereld te zijn, waarin veel wordt verteld over drugs en over deadlines, nachten doorhalen en veel concurrentie. Daarnaast is het tegenwoordig ook nog eens heel belangrijk dat jij je onderscheidt van de rest, want diversiteit wordt ook steeds belangrijker. Het is wel zo dat jij zelf in de hand hebt wat jij doet, of jij bijvoorbeeld iets wilt gaan gebruiken of dat jij het op eigen kracht wilt proberen. Toch weet je pas hoe het is als je het zelf hebt geprobeerd.

Vacature jurist gevonden? Solliciteer direct!

Als jij een vacature als jurist hebt gevonden dan kan het natuurlijk eng lijken om te solliciteren. Misschien heb je wel niet genoeg zelfvertrouwen, misschien weet jij helemaal niet wat je moet doen en hoe je je moet opstellen, het is natuurlijk ook eng. Maar solliciteren kun je leren, daarom niet twijfelen en je kunt het beste direct solliciteren naar een vacature als jurist. Want als je nergens aan begint en niet oefent dan weet je ook niet hoe goed je ergens in kunt gaan worden. 

Reageren is niet mogelijk