Is bij uw bedrijf de arbeidshygiëne op orde?

Het is van groot belang dat iedere werknemer zich veilig voelt op zijn werk. Er moeten rookmelders en brandblussers aanwezig zijn en ook nooduitgangen. Daarnaast is de hygiëne van groot belang. De arbeidshygiëne moet voldoen aan alle richtlijnen binnen de sector waarin u werkzaam bent. Arbeidshygiëne is een breed begrip en kan op diverse manieren invulling krijgen. Waar het in principe altijd op neerkomt, is dat de werkplekken schoon zijn en na een dag van werken schoongemaakt worden. De ruimte moet goed geventileerd zijn zodat mensen niet de hele dag dezelfde lucht inademen. En ook het sanitair in de kantine en uiteraard in de toiletruimte moet minstens dagelijks gereinigd worden. Maar bij arbeidshygiëne zou u ook kunnen denken aan de ergonomie en de veiligheid binnen uw bedrijf. In deze tekst hebben we het over arbeidshygiëne en het feit dat wij u kunnen helpen om een plan van aanpak op te stellen. Misschien bent u door keuringsdiensten op de vingers getikt of wilt u preventief weten of uw bedrijf aan de arbeidshygiëne voorwaarden voldoen. Wat de reden dan ook mag zijn, zolang uw bedrijf in Nederland is gevestigd kunnen wij van pro-t-action.nl u helpen. Klinkt u dat als muziek in de oren omdat u op het gebied van arbeidshygiëne wel wat hulp kunt gebruiken? Kijk dan eens op onze website en neem vervolgens contact op met onze klantenservice.

We stellen graag een arbeidshygiëne strategie met u op

De Arbodienst zal streng toezien op de arbeidshygiëne binnen ieder bedrijf dus ook de uwe. Zeker als u met zware machines werkt of als u in de levensmiddelenindustrie of farmaceutische industrie werkzaam bent. Dat zijn immers sectoren waar de regels een stuk strenger zijn dan wanneer u een callcenter hebt of iets dergelijks. Ook de bouw moet aan strenge maatregelen voldoen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus een plan van aanpak opstellen en u daar aan houden kan letterlijk levens redden. Wat kunnen wij op het gebied van arbeidshygiëne voor u betekenen? We kunnen u vanaf het begin zoals de inrichting van een werkplek al van tips en advies voorzien. Daarnaast kunnen we samen met de werkgever kijken naar het huidige probleem. Er zijn vervolgens diverse maatregelen die u als werkgever kunt treffen om dit probleem op te lossen en die stellen we natuurlijk aan u voor. Deze maatregelen zijn te verdelen in de volgende categorieën:

  • Bronmaatregelen,
  • Collectieve maatregelen,
  • Individuele maatregelen,
  • En ten slotte kunnen we persoonlijke beschermingsmiddelen voorstellen als alle andere maatregelen niet afdoende zijn.

We bieden tevens een keur aan cursussen aan. Een cursus BHV kan bijvoorbeeld bij ons gevolgd worden. Zo moet er bij ieder bedrijf te allen tijde iemand aanwezig zijn met een BHV-diploma. Wilt u graag meer weten over de juiste inrichting van een werkplaats? Volg dan een workshop ergonomie.

Zorg ervoor dat u aan alle voorwaarden voldoet

We kunnen het ons erg goed voorstellen dat u zich nog steeds afvraagt wat we precies voor u kunnen betekenen. Daarom kunt u contact met ons opnemen. Bel met de klantenservice zodat we een afspraak kunnen maken. We komen namelijk graag bij u langs om een analyse te maken net als een plan van aanpak dat we vervolgens samen met u kunnen implementeren. Natuurlijk staat het u tevens vrij om ons te mailen of om op afspraak bij ons in Teuge langs te komen. Samen met u dragen we bij aan een veilige en gezonde werkomgeving. Daardoor zult u niet alleen door de keuring komen, uw ziekteverzuim zal een stuk lager uitvallen. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk