Hondenriem

Heb jij een hond? Dan kun je eigenlijk niet zonder hondenriem. Je zult je beestje immers een paar keer per dag uit moeten laten en dan is het wel zo handig om hem aan de riem te doen. Uiteraard kun jij ervoor kiezen om met je beestje om training te gaan, dat is altijd een verstandige keus, waar hij leert om jou goed gehoorzaam te zijn. Maar als je samen ergens gaat wandelen, dan is het wel zo prettig als je een hondenriem kunt gebruiken. In de eerste plaats omdat dit zekerheid verschaft aan mensen die je onderweg tegen komt. Dat jij je viervoeter vast hebt, geeft hen de zekerheid dat deze niet zomaar tegen hen aan zal springen of de weg op zal springen voor hun auto. Daarnaast is het ook zo dat jouw dier ergens van kan schrikken of iets kan zien waar hij mee wil spelen. Voordat je het weet rent hij dan weg en dan kan het lastig zijn om hem nog weer terug te krijgen. Zowel voor de veiligheid van de honden zelf, als voor de gemoedsrust van voorbijgangers is het aanlijnen aan een hondenriem dus aan te raden.

Een hondenriem uitkiezen

Als je een hondenriem uit gaat kiezen, waar moet je dan rekening mee houden? Je moet bijvoorbeeld denken aan:

  • de grootte en kracht van jouw dier
  • de omgeving waarin jij met je viervoeter loopt
  • de bewegingsvrijheid die jij wil geven
  • het karakter van jouw hond

Heb jij een groot en sterk hondenras? Dan kies je het best voor een brede riem die gemaakt is van een sterk materiaal. Je moet er immers op kunnen vertrouwen dat deze niet na wat trekken zomaar kapot gaat en je moet er voldoende vat op hebben, om tegengewicht te bieden aan de kracht van jouw hond. Loop jij meestal op plekken waar veel andere mensen en dieren zijn, dan is het niet nodig om een lange hondenriem te kopen. Het is dan immers verstandig om jouw beestje zo dicht mogelijk bij je te houden, om anderen niet te verrassen. Zo zijn er dus verschillende zaken om in overweging te nemen. Naast bovengenoemde punten is het ook goed om na te denken over welk materiaal jij het prettigst vindt om in de hand te houden, kies jij bijvoorbeeld het liefst voor leer of een touw? En dan is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een hondenriem waar twee honden aan vastgemaakt kunnen worden. Heb jij twee honden in huis, dan is dit echt een aanrader! Dat maakt het uitlaten namelijk echt een heel stuk eenvoudiger, je hebt zo niet langer last van riemen die in de knoop raken.

Maak jouw keus via Tinki.nl

Als je voor het eerst een hond koopt, dan heb je natuurlijk nog niet echt een goed beeld van wat er allemaal te krijgen is op het gebied van de hondenriem. Ga dan eerst eens naar Tinki.nl. Zij zijn gespecialiseerd in hondenproducten en je kunt bij hen veel lezen over de manier waarop je riemen kunt uitkiezen en waar ze aan zouden moeten voldoen in jouw geval. Ook kun je bij hen van ieder soort hondenriem meteen zien bij welke winkels je deze kunt kopen en wat ze daar kosten. Prijzen van diverse dierenspeciaalzaken vergelijken wordt op deze manier dus heel erg eenvoudig en zo voorkom je het betalen van een te hoge prijs. Op het moment dat jij een hondenriem nodig hebt, is het dus echt een aanrader om naar Tinki te gaan. Hun informatie maakt het eenvoudiger om de juiste keus te maken en voorkomt dat je teveel betaalt!

Reageren is niet mogelijk