Eerst prijzen vergelijken, daarna artikelen kopen

Wanneer je iets wilt kopen, dan is het belangrijk dat je eerst prijzen gaat vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen via koopslim.nl. Het is namelijk zo dat dezelfde artikelen lang niet overal hetzelfde kosten. Een stofzuiger kan bij Mediamarkt zomaar 50 euro duurder zijn dan bij CoolBlue of andersom. Verder heb je nog speciale aanbiedingen bij sommige winkels waardoor een artikel tijdelijk even goedkoper is. Dus als je ergens een artikel tegenkomt voor een bepaald bedrag, dan is het verstandig om even te kijken of je het elders nog goedkoper kunt vinden. Je wilt immers wel gewoon kunnen profiteren van de meest goedkope optie. Waarom zou je immers meer betalen als je ook minder kunt betalen? Het probleem is echter dat je nooit 100% zeker kunt weten of je wel van de goedkoopste deal profiteert, totdat je alle prijzen hebt vergeleken. Het kan best zijn dat je ergens een deal tegenkomt waarbij een artikel wordt aangeboden met een korting van 50%. Maar dat wil niet zeggen dat het bedrag dat jij voor dit artikel moet betalen ook het goedkoopste is. Het kan best zo zijn dat men het bedrag eerst heeft verhoogd, zodat het lijkt dat je inderdaad 50% korting krijgt. Maar die korting krijg je dus over een fictieve startprijs. Door prijzen te vergelijken ontdek je in dit scenario al snel dat je ofwel veel minder korting krijgt, of dat de korting sowieso illusoir is. Hier kom je echter pas achter als je eerst even prijzen gaat vergelijken. Je ontdekt dan snel of de aanbieding wel echt een aanbieding is. Mocht dat zo zijn, dan kun je door prijzen te vergelijken ook meteen zien of het wel de beste aanbieding is. Wellicht heeft een andere winkel wel een aanbieding die nog aantrekkelijker is. Zodra je dan de winkel hebt gevonden waar het artikel het goedkoopst is, dan kun je het daar bestellen. Let er echter altijd wel even op of de winkel wel betrouwbaar is. Soms kan iets heel goedkoop worden aangeboden, omdat de service te wensen overlaat of omdat de kwaliteit niet in orde is. Als je die beide factoren met elkaar combineert, dan heb je wel een probleem. Want als de kwaliteit niet in orde is, dan moet je juist gebruik maken van de klantenservice en als die dan ook niet op orde is, dan weet je wel hoe laat het is. Staar je daarom vooral niet blind om de goedkoopste prijs. 

Eerst prijzen vergelijken, daarna artikelen kopen

Kijk snel op de site van koopslim.nl om prijzen te vergelijken

Als je een artikel hebt gevonden en eerst even de prijzen wilt vergelijken, dan kun je dat regelen via de website van koopslim.nl. Hier kun je terecht als je de prijzen wilt vergelijken van artikelen bij verschillende webwinkels. Zo ontdek je snel of er variatie bestaat tussen de prijzen en zo ja, waar je dan terecht kunt voor het goedkoopste artikel. 

Kijk voor meer informatie op de site

Mocht je willen weten van welke winkels je de prijzen kunt vergelijken, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de site van koopslim.nl. Hier vind je een overzicht van alle winkels die zijn aangesloten bij deze site. Denk aan winkels als: 

  • Gezondmarkt.nl
  • Vitamins.nl
  • Drogist.nl

Reageren is niet mogelijk