De voordelen van je boekhouding uitbesteden

Het hebben van je eigen bedrijf biedt je een heleboel mogelijkheden. Je kunt eindelijk doen wat je echt leuk vindt en hopelijk ga je hier ook een hoop geld mee verdienen. Iedere onderneming ziet er weer anders uit en zelfs als je precies dezelfde diensten of producten als een concurrent aanbiedt, is de kans nog erg groot dat jullie niet exact dezelfde dingen doen op een dag. Dit is een van de fijnste dingen aan het ondernemerschap. Je kunt zelf invulling geven aan wanneer je wat doet en hoe je dat doet. Zo zal de ene ondernemer er direct kiezen voor je boekhouding uitbesteden, terwijl de ander het liever zelf doet. Je boekhouding uitbesteden heeft echter verschillende voordelen en als je dit bij Actium doet, dan kun je hier de invulling aangeven die jij wilt.

  • Je volledige boekhouding uitbesteding
  • Het opzetten van je jaarrekening
  • Het indienen van fiscale aangiften

Als ondernemer ben je verplicht om een administratie bij te houden en om op tijd je aangiftes te doen. Afhankelijk van het soort onderneming dat je hebt, ziet dit er anders uit. Maar voor de meeste ondernemers betekent dit dat zij ieder kwartaal omzetbelasting doen en ieder jaar inkomstenbelasting. Daarnaast zul je bijvoorbeeld ook een jaarrekening moeten opzetten om je administratie extra goed bij te houden.

De keuze van je boekhouding uitbesteden

Wil jij je boekhouding uitbesteden, maar weet je nog niet in welke hoedanigheid? Neem daarover dan eens contact op met de medewerkers van Actium. Zij kunnen je precies vertellen wat in jouw situatie wel en niet zal werken en voor welke vorm van boekhouding uitbesteden jij het beste kunt kiezen. Dit hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld hoe prettig jij het vindt om je gehele administratie uit handen te geven. Niet iedere ondernemer vindt dit een even fijn idee. Het kan ze het gevoel geven dat ze zelf het overzicht over hun uitgaven en inkomsten dan niet meer hebben. Een goede oplossing in deze situatie is om een gedeelte nog zelf te doen en het programma CASHWeb van Atrium te gebruiken. Je kunt hier zelf al je uitgaven en inkomsten inzetten en Atrium heeft directe toegang hier tot. Jij houdt dus je overzicht en zij kunnen ondertussen op de achtergrond voor je aan de slag. Je boekhouding uitbesteden op deze manier betekent dat je nooit meer zelf belastingaangifte hoeft te doen! En wie vindt dat nu geen prettig idee?

Je boekhouding uitbesteden in zijn totaliteit

Andere ondernemers hebben dusdanig weinig tijd (of een dusdanige hekel) aan het doen van administratie dat zij er vanaf de eerste dag eigenlijk niets over willen horen. Ze kiezen dan ook het liefst meteen voor hun boekhouding uitbesteden, zodat ze hier nooit over na hoeven denken. Sommige onderdelen van het doen van administratie voor je eigen onderneming zijn makkelijker dan andere. Het is uiteindelijk aan jou (en je ervaring op dit gebied) wat je zelf wel en niet doet. Aan ondernemers die al tijd tekort komen, raden we zeker aan om te kiezen voor de boekhouding uitbesteden in de volledige vorm. Je hebt er dan helemaal geen omkijken meer naar en alle tijd die daarmee vrij komt kun jij dan weer in andere taken stoppen. Het is belangrijk om jouw zwakke punten door iemand te laten overnemen van wie het wel een sterk punt is. Actium is sterk in het doen van administratie, laat dit dan ook aan hen over! Neem vandaag nog contact met ze op om de verschillende mogelijkheden met ze door te nemen. Ze vertellen je er graag meer over.

Reageren is niet mogelijk